Koppel een dynamisch contract aan je Enphase systeem!

jun 21, 2024

Vanaf vandaag kunnen huiseigenaren hun Enphase Energy System koppelen aan een dynamisch energiecontract.

Deze nieuwe software is gratis beschikbaar voor huiseigenaren die een IQ Gateway Metered met meetspoelen hebben geïnstalleerd.

Bij een dynamisch contract varieert de stroomprijs per uur. De prijzen voor de volgende dag worden elke dag gepubliceerd. Door hier slim op in te spelen, kan de huiseigenaar geld besparen of zelfs verdienen. De nieuwe software van IQ Energy Management maakt dit heel eenvoudig. Met slimme berekeningen wordt automatisch bepaald wanneer energie van het net gebruikt moet worden, wanneer deze opgeslagen moet worden of wanneer opgeslagen energie moet worden gebruikt.

De huiseigenaar kan in de Enphase Enlighten App kiezen uit twee opties:

Besparingen: Het Enphase Energy System gebruikt op intelligente wijze zowel zelf geproduceerde energie als energie van het net wanneer de prijzen laag zijn. Hierdoor bespaart de huiseigenaar maximaal op zijn energierekening.

Eigen verbruik: Het Enphase Energy System geeft prioriteit aan het gebruik van zelf geproduceerde energie voordat er energie van het net wordt ingekocht.

Wil je meer te weten komen over deze gratis software-update? Neem dan vooral contact op met ons en wij helpen je graag verder!